torsdag 16 februari 2012

Glosor

Hej Kära Vänner!
Ännu en vecka börjar närma sig sitt slut. Själv är jag ledig fredagar så för mig känns det alltid som fredagkväll på torsdagar, underbart.
Imorgon har jag inte heller allt för många planer, känns riktigt bra.
Kvällen här har ägnats åt läxor. Det spelar ingen roll om man går på gymnasiet eller precis har börjat skolan alla behöver och vill ha hjälp med sina uppgifter och jag tycker det är så roligt att kunna hjälpa dem.
Så idag har det förhörts engelska glosor på de yngstas nivå och historia på gymnasienivå.
Kanske jag lyckas lära mig något, vem vet?.
Ha en fin kväll, för det hade jag tänkt.
Kram
Hanna

onsdag 15 februari 2012

Tapeter

Hej Kära Vänner!
Nya tapeten i stora rummet.
Alltid finns det något roligt att sysselsätta sig med.
Kram Hanna

Härliga kväll!

Hej Kära Vänner!
Vilken underbar dag vi har haft med mycket sol.
Nu börjar kvällslugnet infinna sig här.
Mellan tjejen ville lägga lillkillen ikväll, hon och yngsta dottern brukar "slåss" om vem som får läsa bok för honom, fast ibland vill ingen förstås, men ikväll väntade en "ny" Bamse tidning så det var mycket populärt, själv fick jag en kopp te och pratstund med äldsta dottern som kom hem från gymnasiet innan hon begav sig upp för att plugga.
Så till och med lite egen tid för bloggandet blev det ikväll, men nu väntar tvättmaskinen.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna


tisdag 14 februari 2012

lyx


Hej Kära Vänner!
Så här vackert var det dukat hos oss ikväll.
Dottern hade till och med handmålat ljusen med vackra hjärtan dagen till ära.
Bara att sätta sig och njuta underbart.
Nu väntas det fika också, vilken lyx.
Kram
Hanna

14 februari!

Kommersiellt?
Kanske kommersiellt, men en present var till barnen tycker jag allt jag kan kosta på mig, inget dyrbart, men något litet gör alla glada.
När jag kom hem idag hade maken lagat och dukat så vackert och nu skall det strax njutas mat i vardagsrummet. Vilken tur jag har som gifte mig med en kock.
En fin alla hjärtansdag till er!
Kram
Hanna

måndag 13 februari 2012

Mer TV

Hej Kära Vänner!
Jag fick så många och bra kommentarer på det jag skrev i mitt tidigare inlägg och det tackar jag så mycket för. Nu kanske jag vågar skriva lite mer personliga saker.
Ikväll är det åter dags för familjen annorlunda på TV och barnen förbereder sig in för veckans höjdpunkt.
Själv behöver jag idag inte titta efter tvätt högar på TV för jag har just nu en egen hög som måste tas om hand, hoppas att jag hinner det innan programmet.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna

söndag 12 februari 2012

Familjen annorlunda!

Hej igen!
Familjen annorlunda är ett program vi ofta brukar titta på här hemma och som uppskattas mycket av alla familjemedlemmar.
Det jag tycker är lite tråkigt bara är att det alltid skall framhållas som om det är så stökigt på saker i dessa familjer. Vi är inte så många som i dessa program, men fem barn och har här sällan stökigt jag har många vänner och bekanta som har kanske har två eller tre barn som har det mycket rörigare än vad vi brukar ha. Det är ju upp till vara och än vad man trivs med och jag tror inte det har med antalet barn att göra. Framförallt skall det alltid filmas från stökiga tvättstugor med många korgar och tvätt över allt och så är det i stort sett aldrig här. Det är klart att jag inte alltid hinner med, precis som alla andra och det är klart att jag förstår att det måste se ut så för vad skall man annars göra TV på för det är ju vad folk förväntar sig.
Men själv försöker jag ligga steget före försöker att hålla tvätten borta hela tiden, inga högar som blir liggandes, jag dukar bordet på kvällarna så jag inte behöver göra frukostbordet på morgonen, försöker plocka bort alla saker direkt. Förstås lyckas jag inte alltid, men jag gör så gott jag kan.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna

Skridskor

Hej kära vänner!
Idag har vi haft en riktig vinter dag.
Inatt och igår kväll kom det ännu mer snö här så vi har haft en fantastiskt vacker vinterdag här i dag.
Idag var vi iväg o ch åkte skridskor hela familjen tillsammans. Det var allra första gången för yngste killen i familjen, så duktig han hade blivit när vi var klara.
Så nu är det fortfarande bara mamman i familjen som inte kan, undra när jag vågar försöka?.
Ha en fin söndagskväll!
Hanna